Tag archief: Drousie Benoît

Afrikaanse Trilogie

Strips van:

Tekenaar: Beuchot Raphaël Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Lombard

Soms… zijn er van die boeken die je van je stuk brengen. De Verhalenverteller IS zo’n boek. De cover brengt je al meteen in Afrikaanse sferen en wekt de verwachting van een zekere mystiek die in dat continent zo gewoon is. Dit… (nieuw tab)

Bloesems In De Herfst

Strips van:

Tekenaar: Jongh Aimée de Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Blloan

Hij heet Ulysses. Hij is al jaren weduwnaar en als hij op zijn 59ste zijn job als verhuizer verliest, duikelt hij in grote eenzaamheid. De banden met zijn kinderen aanhalen? Geen optie: zijn dochter verongelukte op haar zestiende en zijn zoon… (nieuw tab)

De Adoptie

Strips van:

Tekenaar: Monin Arno Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Bamboo

8,4: een getal, een komma, een ander getal. Wat cijfers voor de ene, een ramp voor de andere. 37.559 slachtoffers maakte de zware aardbeving in Peru. Op zulke momenten dank je de hemel dat je met je reet niet boven de breuklijn… (nieuw tab)

De Boss

Strips van:

Tekenaar: Bercovici Philippe Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Dupuis

Albums

De Boss – 01 – Ikke Wel! De Boss – 02 – Je Hoort Nog Van Ons! De… (nieuw tab)

Lees verder »

De Klant

Strips van:

Tekenaar: Carrot Manolo Scenarist: Drousie Benoît Uitgever: Dargaud

Verliefd worden op een prostituee is nooit een goed idee. Een plaatselijke maffiabaas dwarszitten om die prostituee terug te vinden, is ook geen goed idee. De enige dochter van die pooier ontvoeren om hem onder druk te zetten, is nog veel minder… (nieuw tab)

De Nar

Strips van:

Tekenaar: Porcel Francis Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Dargaud

Hij was lelijk. Zij was mooi. Dat was het enige wat telde. Of dat dacht hij toch. Zo is het leven, niet? Dat zij rijk is en hij een nar doet er toch niet toe? Wist hij veel dat de voornaamste zwakheid… (nieuw tab)

De Nieuwe Avonturen Van Clifton

Strips van:

Tekenaar: Liégeois Philippe Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Lombard

Ken jij ze ook, die ludieke “Keep calm (and)…”-posters? Enige tijd geleden dook er zo eentje, inclusief snorretje, op als promo voor de Franstalige release van de heropstart van Clifton. “Keep calm, Clifton is back.”

Kalmte kunnen de leden van een verzekeringsgroep… (nieuw tab)

De Nieuwe Avonturen Van Rik Ringers

Strips van:

Tekenaar: Liemt Simon van Scenarist: Drousie Benoît Uitgever: Lombard

Je kent dat wel… een oude vriend die je jarenlang tijdens je jeugdjaren erg close weet, maar met wie het contact geleidelijk aan vermindert. Jaren nadien lijkt het je wel aangenaam om die vriend van weleer nog eens terug te zien,… (nieuw tab)

De Platenspeler

Strips van:

Tekenaar: Beuchot Raphaël Scenarist: Beuchot Raphaël, Drousie Benoît Uitgeverij: Lombard

1930! De bekende Brusselse violist Eugène Ysaÿe vertrekt naar Belgisch Congo om een concert te geven in Leopoldstad (het huidige Kinshasa), zodat de honderdjarige onafhankelijkheid van het moederland ook in de kolonie op passende wijzen gefêteerd kan worden. Een stijve… (nieuw tab)

Dokus De Leerling

Strips van:

Tekenaar: Drousie Benoît Scenarist: Drousie Benoît Uitgever : Lombard

Dokus de leerling (L’Élève Ducobu) is een Franstalig Belgisch stripverhaal getekend door de striptekenaar Godi en geschreven door Zidrou. Zij wordt uitgegeven bij Le Lombard. De strip zelf bestaat uit gags van één pagina (soms meerdere pagina’s). De strip was… (nieuw tab)

Drie Vruchten

Strips van:

Tekenaar: Hernández Sánchez Oriol Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Blloan

Er was eens een oude koning in een ver koninkrijk. Iedereen hield van hem: zijn prachtige echtgenote, drie nobele zoons en lieve dochter, zijn wijze hofnar en zijn trouwe onderdanen. Alles wel dus, voor hem en zijn imposante kasteel. Maar op… (nieuw tab)

Een Mooie Reis

Strips van:

Tekenaar: Springer Benoît Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Dargaud

Fuck Tao. Fuck zijn blablabla. Weg met die onzin van het bewandelen van de weg is belangrijker dan de bestemming. Het leven is helemaal geen mooie reis! Lea ziet het even niet meer zitten. Haar vader is zopas overleden. Haar vader die… (nieuw tab)

Folies Bergère

Strips van:

Tekenaar: Porcel Francis Scenarist: Drousie Benoît Uitgever: Dargaud

Gladde benen. Pronte borsten. Prachtige veren. Ja! Straks, straks als die smerige oorlog voorbij is, gaan we met zijn allen naar Parijs. Naar de Folies Bergère, en daar gaan we feesten. Feesten, zuipen en neuken als de beesten, en eindelijke die godverdomde… (nieuw tab)

Het Vel Van De Beer

Strips van:

Tekenaar: Hernández Sánchez Oriol Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Blloan

Een zonovergoten terrasje, uitkijkend op de diepblauwe Eolische zee. Een verse koffie dampt. Zo mooi kan het leven zijn op Lipari, het eilandje boven Sicilië. Ja, zo terugkijkend heeft de oude Don Palermo toch goed geboerd in zijn leven. Zoals elke… (nieuw tab)

Horizontaal

Strips van:

Tekenaar: Bosschaert Jan Scenarist: Drousie Benoît Uitgeverij: Lombard

Nathalie en Arthur zijn in blije verwachting van een broertje of een zusje voor hun dochtertje Samantha. Op kerstavond vertellen ze het heuglijke nieuws aan de trotse grootouders. Het glas wordt geheven en dan verliest Nathalie plots wat bloed. Zwangerschapscomplicaties! Ze moet… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.