Tag archief: Dobremel Olivier

Alamo

Strips van:

Tekenaar: Parel Gérald, Perovic Darko, Pezzi Fabio Scenarist: Dobremel Olivier Uitgever : Daedalus

Eerste deel van een striptweeluik waarin de slag bij San Jacinto wordt belicht (22 april 1836). Tijdens deze korte, maar hevige strijd, slachten de Texaanse troepen soldaten van het Mexicaanse leger af onder het roepen van… (nieuw tab)

Allan Quartermain en de Mijnen van Koning Salomon

Strips van:

Tekenaar: Dim. D Mehdi Scenarist: Dobremel Olivier Uitgever : Daedalus

Alles voor de sfeer

Op een reis van Kaapstad naar Durban besluit Henry Curtis met voorbedachte rade de befaamde jager Allan Quatermain aan te spreken. Henry wil Allan overhalen om zijn expeditie te vergezellen diep in de noorderlijke territoria… (nieuw tab)

Lees verder »

De Onderzoeken Van Nicolas Le Floch

Strips van:

Tekenaar: Feng Cai Scenarist: Dobremel Olivier Uitgeverij: Dark Dragon Books

Meneer de Sartine, rechercheur bij de politie, vertrouwt Nicolas Le Floch het onderzoek naar een verdwenen commissaris toe. Deze laatste deed een onderzoek naar de praktijken van één van zijn collega’s, verdacht van het beschermen van illegale apotheken. De… (nieuw tab)

H.G. Wells

Strips van:

Tekenaar: Cifuentes Vicente Scenarist: Dobremel Olivier, Wells H.G. Uitgeverij: Ballon Media

Albums

Collectie H.G. Wells – 01 – De Oorlog Der Werelden Collectie H.G. Wells –… (nieuw tab)

Lees verder »

Het Beest In De Mens

Strips van:

Tekenaar: Giorgiani Germano Scenarist: Dobremel Olivier, Zola Emile Uitgeverij: Dark Dragon Books

Incl. Dossier. Scenarist Dobbs en tekenaar Giorgiani zijn met succes de uitdaging aangegaan om Emile Zola’s klassieke roman ‘Het beest in de mens’ te bewerken naar een prachtig beeldverhaal. Een uitdaging inderdaad, want de talloze intriges en… (nieuw tab)

Loki

Strips van:

Tekenaar: Loirat Benjamin Scenarist: Dobremel Olivier Uitgever: Daedalus

In hetzelfde zog van Erik de Rode en Mjöllnir, zelfs thematisch want ’t is opnieuw Scandinavisch van aard, is er nu het gebundelde tweeluik Loki. Van deze drie verhalen kon Loki ons het minst bekoren, maar het is daarom niet slecht. We… (nieuw tab)

Mister Hyde Vs. Frankenstein

Strips van:

Tekenaar: Marinétti Antonio, Parel Gérald Scenarist: Dobremel Olivier Uitgever : Daedalus

Met deze tweede worp in de prestigieuze Collectie 1800 van Daedalus wordt nogmaals geïllustreerd waar het in deze collectie om gaat. Grote Victoriaanse literaire werken herwerken zonder aan hun oorspronkelijke sfeerschepping te raken. Mister Hyde vs. Frankenstein combineert… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.