Tag archief: Corberand Éric

14-18

Strips van:

Tekenaar: Roux Étienne le Scenarist: Corberand Éric Uitgever: Daedalus

Ondertussen heeft een mens al heel wat handen nodig om alle strippublicaties over de Eerste Wereldoorlog nog te kunnen tellen. En dan hebben we nog het (on)geluk dat lang niet alle reeksen naar het Nederlands vertaald worden.

Bij De Stripspeciaalzaak hebben… (nieuw tab)

Affodil

Strips van:

Tekenaar: Défali Djillali Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Talent

Met geld kan alles. Dat zegt man. Dat denkt men. Maar tot wat dient geld als uw leven bedreigd wordt door een tegenstander die geen gelaat of lichaam heeft? Ondanks hun macht en hun fortuin zijn Peter Preston, High Sizemore… (nieuw tab)

Assassin’s Creed

Strips van:

Tekenaar: Défali Djillali Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Ballon Media

Dit verhaal is gebaseerd op het zeer populaire gelijknamige computerspel ‘Assassin’s Creed IV’. Zelfstandig te lezen van eerdere delen uit de serie. De jonge onbezonnen Edward Kenway (ik – figuur), zoon van een schapenboer, brutaal, verzot op drank, en… (nieuw tab)

Badlands

Strips van:

Tekenaar: Kowalski Piotr Scenarist: Corberand Éric Uitgeverij: L

Aan het eind van de XIXe eeuw doorkruist Perla het woestijngebied in het zuiden van de Verenigde Staten samen met een groepje avonturiers. Haar doel: in de voetsporen treden van haar voorouder, de alchemist Hernan Ruiz-Tenguillo, die vroeger door hetzelfde gebied… (nieuw tab)

Black Stone

Strips van:

Tekenaar: Chabbert Eric Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Ballon Media

Sinds het vorige deel zijn de wegen van Jean – Jacques, zijn zus Jenny en Nelson gescheiden. Het jongetje Oscar, dat Nelson en Jenny tegen hun wil en tot hun eigen verbijstering lieten verdwijnen, beleeft een eigen avontuur in… (nieuw tab)

Chateaux Bordeaux

Strips van:

Tekenaar: Portet Sébastien

Een zieltogend wijnchâteau met potentie op schiereiland De Médoc bij Bordeaux, een overleden wijnboer, een erfenis en drie erfgenamen. Die ingrediënten gecombineerd met familiale spanningen en medespelers van divers pluimage die een graantje van de erfenis willen meepikken, vormen in onze ogen een prima basis… (nieuw tab)

Climax

Strips van:

Tekenaar: Brahy Luc Scenarist: Braquelaire Achille, Corberand Éric Uitgeverij: Dargaud

Antarctica is hot. Documentaires en tekenfilms over pinguïns, de bouw van een nieuwe Belgische onderzoeksbasis op het continent en de onheilsberichten over de opwarming van de aarde zorgen ervoor dat Antarctica niet meer uit de actualiteit weg te branden is.… (nieuw tab)

Cognac

(nieuw tab)

Lees verder »

De Bodem Van De Wereld

Strips van:

Tekenaar: Falque Denis Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Casterman

Albums

De Bodem Van De Wereld – 01 – Juffrouw H De Bodem Van De Wereld –… (nieuw tab)

Lees verder »

De Clan Van De Draak

Strips van:

Tekenaar: Suro Michel Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Talent

Na het succes van De Zang Van De Vampiers en Meesters Van Het Spel komt Corbeyran nu met De Clan Van De Draak op de proppen.

De heks Smerald helpt kasteelheer Payen tot tweemaal toe uit de nesten. De eerste… (nieuw tab)

Lees verder »

De Eeuw Der Schimmen

Strips van:

Tekenaar: Suro Michel Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Daedalus

In 2009 besloot uitgeverij Daedalus het toen door Talent onafgewerkte De Zang Van De Vampiers op te pikken. Het bleek een succes, de serie herwon zijn vedettenstatus. Drie jaar later, terwijl Richard Guérineau en Eric Corbeyran in het Frans al aan… (nieuw tab)

De Klauwen Van Het Moeras

Strips van:

Tekenaar: Amblevert Patrick Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Farao

Albums

De Klauwen Van Het Moeras – 01 – Ratoog De Klauwen Van Het Moeras – 02… (nieuw tab)

Lees verder »

De Regelaar

Strips van:

Tekenaar: Moreno Marc Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Arboris

Als de Nederlandstalige markt weer kennis mag maken met iets nieuws van Corbeyran, dan wrijven wij ons alvast in de handen. De man die wij, dankzij zijn worpen bij uitgeverij Talent (De Zang Van De Vampiers, De Clan Van De… (nieuw tab)

De Wet van de XII Tafelen

Strips van:

Tekenaar: Defali Djillali Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Daedalus

Eind 2006 waren we positief gestemd toen we de wilde uitgeefplannen van kleine uitgeverijen in opmars aanhoorden. Prijzen worden echter uitgereikt aan de eindmeet. Zo bevielen niet alle reeds verschenen titels van Daedalus ons. Sommige Franstalige albums blijven beter onvertaald…… (nieuw tab)

De Wonderbaarlijke Avonturen van Nelson Lobster

Strips van:

Tekenaar: Calvez Florent Scenarist: Corberand Éric Uitgever : Daedalus

Niemand komt van het eiland van Lestrygons terug! De menseneters die er leven jagen sinds tientallen jaren de zeelieden meer en meer angst aan. Slechts één persoon kan het geheim van dit kwaadaardige eiland verijdelen: de legendarische Nelson Lobster. In de… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.