Tag archief: Bilal Enki

De Kleur Van De Lucht

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki Scenarist: Bilal Enki Uitgever : Casterman

Losstaande Albums Van Enki Bilal – 03 – De Kleur Van De Lucht

(nieuw tab)

Lees verder »

De Slaap van het Monster

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki Scenarist: Bilal Enki Uitgever : Oog & Blik

Het is 2026. Nike Hatzfield is de man met het fenomenaalste geheugen ter wereld. Steeds verder terug graaft hij, ten koste van niet aflatende hoofdpijn, tot hij is aangeland bij het moment waarop hij met Leyla en Amir… (nieuw tab)

Doorbraak

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki, Boucq François, Cabanes Max, Dräger Lothar, Floch Jean-Louis, Gibbons Dave, Giraud Jean, Goetzinger Annie, Juillard André, Kerac Branislav, Kiss Ilona, Manara Milo, McKean David, Mézières Jean-Claude, Pahek Zeljko, Polch Boguslaw, Prado Miguelanxo, Schultheiss Matthias, Sienkiewicz Bill, Tardi Jacques, Thomas François, Torres Daniel, Zonic Scenarist: Bilal Enki,… (nieuw tab)

Er Was Eens Een Voorbijganger

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki Scenarist: Christin Pierre Uitgever : Dargaud Oberon

In mijn laatste jaar humaniora ging mijn maturiteitsproef over “Het taalgebruik in strips”. De interesse was toen al aanwezig, maar het is pas toen ik ging verder studeren in Antwerpen en winkels ontdekte als Beo en vooral Mekanik, dat… (nieuw tab)

Exterminator 17

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki, Baranko Igor Scenarist: Dionnet Jean – Pierre Uitgever : Oog & Blik, Casterman

2003 wordt het jaar van Enki Bilal. Niet alleen is het Joegoslavische fenomeen druk bezig met het afronden van 32 December, het langverwachte vervolg op De Slaap van het Monster, maar ook maakt… (nieuw tab)

Kermis Der Onsterfelijken

Strips van:

Tekenaar: Bilal Enki Scenarist: Bilal Enki Uitgever : Dargaud, Oberon

Tussen 1980 en 1992 maakt Enki Bilal de Nikopol-trilogie. De sterk aangepaste filmversie ervan, Immortals, regisseerde hij zelf. De film kwam uit in 2005. Dat jaar verscheen ook in het Frans de integrale versie van de drie albums. Na… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.