Tag Archive: Bec Christophe

Aéropostale – Legendarische Piloten

Tekenaar: Dumas Patrick Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Silvester

Deze nieuwe reeks focust op ware luchtvaartpioniers, te beginnen met Henri Guillaumet. Veel achtergrond of diepgang van het hoofdpersonage, die voor de Franse luchtpost werkte, krijg je niet. Hij vloog nog mee met Alain de Saint Exépury die een nevenrol speelt. Het hoofdgedeelte van het… (nieuw tab)

Bunker

Tekenaar: Genzianella Nicola Scenarist: Bec Christophe, Betbeder Stéphane Uitgever : Dupuis

We moeten het toegeven, dit eerste deel van Bunker is het eerste album dat we van Christophe Bec lezen. De laatste jaren heeft deze realistische tekenaar par excellence bekendheid opgebouw met zijn reeksen Zéro Absolu (met Richard Marazano) en Heiligdom (met Xavier… (nieuw tab)

Carthago

Tekenaar: Henninot Eric, Jovanovic Milan Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Begin dit jaar was het nog van dattum. Een kleine prehistorische haaiensoort werd ontdekt in de Japanse diepzee. De grote kraakvis mag ons persoonlijk komen halen als de diepste krochten van de oceanen niet nog meer van die bangelijke monsters verbergen. En… (nieuw tab)

Carthago Adventures

Tekenaar: Salaün Jaouen Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Feiersinger, de eeuweling van de Karpaten is zoals bekend geïnteresseerd in alle mysteries en living legends van deze wereld. Ditmaal is zijn oog gevallen op niets minder dan Bigfoot. Feiersinger neemt de jonge avonturier London Donovan onder de arm en gaat samen met een… (nieuw tab)

Casus

Tekenaar: Teague Dylan Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Silvester

Casus – 01 – Diamant Casus – 02 – De Derde Dag Casus – 03 – Soul Man Casus – 04 – De Grote Zwendel – Londen 1977 Casus – 05 – Goudkoorts Casus – 06… (nieuw tab)

Continue reading »

De Montefiore

Tekenaar: Vecchio Pasquale Del Scenarist: Bec Christophe, Betbeder Stéphane Uitgeverij: Ballon Media

Christophe Bec en Stéphane Betbeder schreven tevoren al samen Bunker. Met die futuristische fantasyreeks heeft De Montefiore werkelijk niets gemeen. De zich in de modewereld afspelende reeks kwam zelfs tot stand door een grapje. De twee scenaristen kwamen in het noorden… (nieuw tab)

Death Mountains

Tekenaar: Brecht Daniel Scenarist: Bec Christophe Uitgever: Casterman

Death Mountains situeert zich in de bergen van de Sierre Nevada ten tijde van het Wilde Westen. Nadat acht vrijwilligers uit een gestrand konvooi met snel oprakende voedselvoorraden een andere route moeten zoeken om over de bergen te geraken, komen ze zelf vast te zitten… (nieuw tab)

Deepwater Prison

Tekenaar: Henninot Eric, Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Daedalus

In het jaar 2027 zijn de gevangenissen in de Verenigde Staten dermate overbevolkt dat er een nieuw gevangenismodel is ontwikkeld. De gevaarlijkste criminelen, moordenaars van allerlei slag, maar ook een legerofficier die bevelen weigerde uit te voeren om onschuldigen te redden, worden opgesloten… (nieuw tab)

Duisternis

Tekenaar: Ricciardi Giuseppe Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

De komst van draken en vuur zorgt in een koninkrijk voor duisternis en angst. De koning weet zich geen raad om de draken te bestrijden. Eén draak kan al een compleet leger vernietigen. Maar er is een voorspelling die de komst van een persoon… (nieuw tab)

Heiligdom

Tekenaar: Bec Christophe Scenarist: Dorison Xavier Uitgever : Arboris

2 mei 1945, bij het ineenstorten van het Derde Rijk, stoot een groepje resterende Russische soldaten door naar een ondergrondse schatkamer in Berlijn waar iets ligt dat waardevoller is dan goud. Nieuwsgierigheid wordt echter beloond met de dood.

8 oktober 1957, diep onder het… (nieuw tab)

Heiligdom Genese

Tekenaar: Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe, Thirault Philippe Uitgeverij: Daedalus

Tussen 2004 en 2010 gaf Arboris de vertalingen uit van Heiligdom, een donkere trilogie van Christophe Bec en Xavier Dorison. In januari en februari geeft Daedalus het tweeluik Heiligdom Genese uit dat aan de trilogie voorafgaat. Bec treedt nu op als co-scenarist voor… (nieuw tab)

Pandemonium

Tekenaar: Bec Christophe, Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe Uitgever: Saga

We openen met een waarschuwing. Wie niet eventjes kan meegaan in verhalen waarin paranormale verschijningen voor talloze schrikeffecten zorgen, is er de volgende boodschap: oprotten, je hebt hier niets te zoeken! En nu verder…

Pandemonium begint in de zomer van 1951 in de… (nieuw tab)

Prometheus

Tekenaar: Bec Christophe Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Momenteel haalt de tijd kuren uit met ons. We hebben het niet over onze werkgever, de krant De Tijd, of het eeuwige tijdstekort en de tijdsdruk waarmee we dagelijks moeten omgaan, maar ook over de reparatie van ons kapotte Diesel – polshorloge waar we… (nieuw tab)

Sarah

Tekenaar: Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Dupuis

Sarah – 01 – De Kinderen Van Salamanca Sarah – 02 – De Kinderen Van Salamanca Deel Twee

Enkel beschikbaar in het Frans:

Sarah – T03 – Les Démons de Little Valley

(nieuw tab)

Continue reading »

Vasten

Tekenaar: Mottura Paolo Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Microbe

Maarten Trouw is een stofzuigerverkoper. Overal leurt hij van deur tot deur met zijn wonder der techniek. Echt veel verkopen doet hij niet, maar het gaat. Hij maakt het zichzelf dan ook niet gemakkelijk. Overal zoekt hij het stof op terwijl hij allergisch is aan… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.