Tag archief: Bec Christophe

Aéropostale – Legendarische Piloten

Strips van:

Tekenaar: Dumas Patrick Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Silvester

Deze nieuwe reeks focust op ware luchtvaartpioniers, te beginnen met Henri Guillaumet. Veel achtergrond of diepgang van het hoofdpersonage, die voor de Franse luchtpost werkte, krijg je niet. Hij vloog nog mee met Alain de Saint Exépury die een nevenrol speelt.… (nieuw tab)

Bunker

Strips van:

Tekenaar: Genzianella Nicola Scenarist: Bec Christophe, Betbeder Stéphane Uitgever : Dupuis

We moeten het toegeven, dit eerste deel van Bunker is het eerste album dat we van Christophe Bec lezen. De laatste jaren heeft deze realistische tekenaar par excellence bekendheid opgebouw met zijn reeksen Zéro Absolu (met Richard… (nieuw tab)

Lees verder »

Carthago

Strips van:

Tekenaar: Henninot Eric, Jovanovic Milan Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Begin dit jaar was het nog van dattum. Een kleine prehistorische haaiensoort werd ontdekt in de Japanse diepzee. De grote kraakvis mag ons persoonlijk komen halen als de diepste krochten van de oceanen niet nog meer van die… (nieuw tab)

Carthago Adventures

Strips van:

Tekenaar: Salaün Jaouen Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Feiersinger, de eeuweling van de Karpaten is zoals bekend geïnteresseerd in alle mysteries en living legends van deze wereld. Ditmaal is zijn oog gevallen op niets minder dan Bigfoot. Feiersinger neemt de jonge avonturier London Donovan onder de arm en… (nieuw tab)

Casus

Strips van:

Tekenaar: Teague Dylan Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Silvester

Albums

Casus – 01 – Diamant Casus – 02 – De Derde Dag Casus – 03… (nieuw tab)

Lees verder »

De Montefiore

Strips van:

Tekenaar: Vecchio Pasquale Del Scenarist: Bec Christophe, Betbeder Stéphane Uitgeverij: Ballon Media

Christophe Bec en Stéphane Betbeder schreven tevoren al samen Bunker. Met die futuristische fantasyreeks heeft De Montefiore werkelijk niets gemeen. De zich in de modewereld afspelende reeks kwam zelfs tot stand door een grapje. De twee scenaristen… (nieuw tab)

De Verloren Wereld

Strips van:

Tekenaar: Faina Fabrizio, Salvatori Mauro Scenarist: Bec Christophe, Doyle Arthur Conan Uitgeverij: Daedalus

Een man die het anker heft op weg naar Terra incognita, naar onbekende oorden aan het einde van de wereld… zo’n man, belust op avontuur, Rijp voor wapenroem en grootse daden, er rotsvast van overtuigd… (nieuw tab)

Lees verder »

Death Mountains

Strips van:

Tekenaar: Brecht Daniel Scenarist: Bec Christophe Uitgever: Casterman

Death Mountains situeert zich in de bergen van de Sierre Nevada ten tijde van het Wilde Westen. Nadat acht vrijwilligers uit een gestrand konvooi met snel oprakende voedselvoorraden een andere route moeten zoeken om over de bergen te geraken, komen ze… (nieuw tab)

Deepwater Prison

Strips van:

Tekenaar: Henninot Eric, Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Daedalus

In het jaar 2027 zijn de gevangenissen in de Verenigde Staten dermate overbevolkt dat er een nieuw gevangenismodel is ontwikkeld. De gevaarlijkste criminelen, moordenaars van allerlei slag, maar ook een legerofficier die bevelen weigerde uit te voeren om onschuldigen… (nieuw tab)

Duisternis

Strips van:

Tekenaar: Ricciardi Giuseppe Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

De komst van draken en vuur zorgt in een koninkrijk voor duisternis en angst. De koning weet zich geen raad om de draken te bestrijden. Eén draak kan al een compleet leger vernietigen. Maar er is een voorspelling die… (nieuw tab)

Lees verder »

Gunfighter

Strips van:

Tekenaar: Rouge Michel Scenarist: Bec Christophe Uitgeverij: Ballon Media

Altijd goed. Soms ruw. Nooit ploertig. Ergens op de vlaktes in Arizona. Terwijl ‘longhorns’, die Amerikaanse runderen met hun eindeloos lange hoorns, ruimte nodig hebben, doen de eerste prikkeldraden hun intrede. Het ‘touw van de duivel’, zoals het toen… (nieuw tab)

Lees verder »

Heiligdom

Strips van:

Tekenaar: Bec Christophe Scenarist: Dorison Xavier Uitgever : Arboris

2 mei 1945, bij het ineenstorten van het Derde Rijk, stoot een groepje resterende Russische soldaten door naar een ondergrondse schatkamer in Berlijn waar iets ligt dat waardevoller is dan goud. Nieuwsgierigheid wordt echter beloond met de dood.

8… (nieuw tab)

Lees verder »

Heiligdom Genese

Strips van:

Tekenaar: Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe, Thirault Philippe Uitgeverij: Daedalus

Tussen 2004 en 2010 gaf Arboris de vertalingen uit van Heiligdom, een donkere trilogie van Christophe Bec en Xavier Dorison. In januari en februari geeft Daedalus het tweeluik Heiligdom Genese uit dat aan de trilogie voorafgaat. Bec treedt nu… (nieuw tab)

Pandemonium

Strips van:

Tekenaar: Bec Christophe, Raffaele Stefano Scenarist: Bec Christophe Uitgever: Saga

We openen met een waarschuwing. Wie niet eventjes kan meegaan in verhalen waarin paranormale verschijningen voor talloze schrikeffecten zorgen, is er de volgende boodschap: oprotten, je hebt hier niets te zoeken! En nu verder…

Pandemonium begint in de zomer… (nieuw tab)

Lees verder »

Prometheus

Strips van:

Tekenaar: Bec Christophe Scenarist: Bec Christophe Uitgever : Daedalus

Momenteel haalt de tijd kuren uit met ons. We hebben het niet over onze werkgever, de krant De Tijd, of het eeuwige tijdstekort en de tijdsdruk waarmee we dagelijks moeten omgaan, maar ook over de reparatie van ons kapotte Diesel… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.