Tag archief: Bartoll Jean-Claude

Antarctica

Strips van:

Tekenaar: Köllé Bernard Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgever: Ballon Media

Ernest Shackleton, Roald Amundsen, Robert Falcon Scott,… Onverschrokken avonturiers waren het die begin twintigste eeuw naar Antarctica trokken. Het continent was in deze moderne tijden nog steeds grotendeels terra incognita, en daaraan moest iets gedaan worden. Spannende verhalen leverden deze… (nieuw tab)

De Laatste Van De Schoenfelds

Strips van:

Tekenaar: Heirweghe Cédric van Scenarist: Bartoll Agnès, Bartoll Jean-Claude Uitgeverij: Glénat

In allerijl wordt John Dilmann bij zijn stervende moeder ontboden. Deze heeft de romanschrijver nog het een en ander te vertellen alvorens ze het tijdelijke inruilt voor het eeuwige. Agathe Dilmann bekent niet Johns moeder te zijn, maar… (nieuw tab)

Diamanten

Strips van:

Tekenaar: Köllé Bernard Scenarist: Bartoll Agnès, Bartoll Jean-Claude Uitgever : Glénat

Charles Jr. Van Berg staat aan het hoofd van World Diamond Co., de grootste en machtigste diamantengroep op deze aardkloot. Wanneer hij op een dag zijn laatste nieuwe aanwinst (een vulkaan vol diamanten) in noordwest-Canada gaat inspecteren,… (nieuw tab)

Lees verder »

Een Griekse Tragedie

Strips van:

Tekenaar: Nicaise Viviane Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgever: Saga

De zussen Athina (Tina) en Eugenie Livanos, de dochters van de schatrijke Griekse reder Stavris Livanos, vallen op dezelfde man. Tina raakt op haar veertiende dolverliefd op de Griekse reder Stavros Niarchos. Drie jaar later verlooft ze zich integendeel met zijn… (nieuw tab)

Insiders

Strips van:

Tekenaar: Garreta Renaud Scenarist: Bartoll Jean – Claude Uitgever : Dargaud

Een mooi pakketje mysterie is de Spaanstalige Najah. Als revolutionair strijdster in de republiek Tsjetsjenië verliest ze na een mislukte kamikazeaanslag alle krediet bij haar Islamitische patron. Ondertussen plannen een bende hooggeplaatsten uit het politieke – ,… (nieuw tab)

Lees verder »

Insiders Genesis

Strips van:

Tekenaar: Brahy Luc, Garreta Renaud Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgever : Dargaud

Dat Insiders Genesis een spin – off is van de bekende reeks van Jean – Claude Bartoll en Renaud Garreta, zal geen verbazing wekken zeker? Zowat alle zichzelf respecterende series hebben tegenwoordig minstens 1 nevenreeks die zich… (nieuw tab)

Lees verder »

Mekong

Strips van:

Tekenaar: Coyère Xavier Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgeverij: Dargaud

Alan Thomas is koopvaardijofficier af. Omdat hij een stripheld is, komt dat uiteraard door een onterechte reden. Wellicht door een afrekening zelfs. De vraag houdt hem nog steeds bezig, maar nu heeft hij ook andere katten te geselen. “Nu” is trouwens… (nieuw tab)

Missie Osirak

Strips van:

Tekenaar: Brahy Luc, Lepelletier Julien, Rosanas Ramon Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgeverij: Dargaud

Scenarist Jean-Claude Bartoll (Insiders, Antartica, Mossad – Special Operations,…) is gedurende jaren journalist geweest voor internationale agentschappen en sinds 2005 fulltime scenarioschrijver. En dat is eraan te zien. Historisch correcte en zeer gedetailleerde docufictie van de bovenste… (nieuw tab)

Mossad, Special Operations

Strips van:

Tekenaar: Rovero Pierpaolo Scenarist: Bartoll Jean-Claude Uitgever: Jungle

In Parijs beïnvloeden militairen van de Syrische regering een raadsman van de Franse regering om een Russisch antitanksysteem te bemachtigen. De Mossad, de Israëlische geheime dienst is meteen op de hoogte en schakelt Sven Allen, een van hun beste ex-agenten en… (nieuw tab)

MX-22

Strips van:

Tekenaar: Legrain Thomas Scenarist: Bartoll Agnès, Bartoll Jean – Claude Uitgever : Casterman

MX – 22 strijdt tegen de internationale handel in kunstwerken, want net zoals in gelijk welk milieu (politiek, sport, financiën,…) staat er altijd wel ergens een (ge)open(d) potje te stinken. In dit geval gaat het… (nieuw tab)

Lees verder »

S.A.S

Strips van:

Tekenaar: Garvey Keith, Piette César Scenarist: Bartoll Jean – Claude, Villiers Gérard de Uitgever : Glénat

Albums

SAS – 01 – Het Duivelspact SAS –… (nieuw tab)

Lees verder »


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.