Tag archief: Alexandre Daniel

Jazz

Strips van:

Tekenaar: Alexandre Daniel Scenarist: Pagnol Marcel, Scotto Serge, Stoffel Eric Uitgeverij: Saga

Even minder academisch uitgedrukt, maar daarom niet minder dicht bij de waarheid, classicus Blaise heeft het aan zijn spreekwoordelijke rekker. De schrik van ieder ernstig onderzoeker… het ontdekken dat opeenvolgende resultaten naar de prullenmand mogen worden verwezen omdat… (nieuw tab)

Kabeljauwtje

Strips van:

Tekenaar: Alexandre Daniel Scenarist: Pagnol Marcel, Scotto Serge, Stoffel Eric Uitgeverij: Saga

Marseille, 1913. Het is Kerstavond en het beroemde stadslyceum loopt stilaan leeg. De ene na de andere leerling wordt opgehaald door zijn ouders en mag naar huis. Ze zijn uitgelaten. Ook de leraars laten voor een keer hun… (nieuw tab)

Tahya El-Djazaïr

Strips van:

Tekenaar: Alexandre Daniel Scenarist: Galandon Laurent Uitgever : Saga

In 1954 is Algerije nog een kolonie van Frankrijk. Fransman Paul, een veteraan van de Tweede Wereldoorlog, komt in de hoofdstad werken en ziet er zijn oude vriend Pierre uit het verzet terug. Pierre werkt nog altijd voor het leger.… (nieuw tab)

Voor Een Beetje Geluk

Strips van:

Tekenaar: Alexandre Daniel Scenarist: Galandon Laurent Uitgever: Saga

Het duo A. Dan en Laurent Galandon (De Wilde Vlucht) maakte tevoren het aangrijpende Tahya El-Djazaïr. In hun nieuwste tweeluik keert loopgravensoldaat Felix Castelan in 1919, na de Wapenstilstand, als een held terug naar zijn geboortedorp. Hij is ongerust. Ongerust om zijn… (nieuw tab)


U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.