‘k Wist niet dat ik het in mij had

'k Wist niet dat ik het in mij had

‘k Wist niet dat ik het in mij had Strips van:

Tekenaar: Jager Gerrit de (Prutswerk), Stevenhagen Wim (Prutswerk)
Scenarist: Vermeulen Aart
Uitgever : Stichting Milieu Educatie

‘k Wist Niet Dat Ik Het In Mij Had – 01 – ‘k Wist Niet Dat Ik Het Boven Mij Had
‘k Wist Niet Dat Ik Het In Mij Had – 02 – ‘k Wist Niet Dat Ik Het Onder Mij Had

————————————————-

Stripverhalen


'k Wist niet dat ik het in mij had
Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de ‘k Wist niet dat ik het in mij had stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-


‘N Net Meisje

'N Net Meisje

‘N Net Meisje Strips van:

Tekenaar: Heij Fred de
Scenarist: Heij Fred de
Uitgeverij: Divina

Rachel doet haar best om een net meisje te zijn, ook als secretaresse. Maar dat valt niet mee met een seksverslaafde directeur. En anders zijn er wel haar collega’s die Rachel verleiden tot klantvriendelijk exhibitionisme, een kantineorgie of personeelsfeest met seksquiz. Erotiek van Hollandse bodem! Inclusief schetsen.

’n Net Meisje – 01 – ’n Net Meisje
’n Net Meisje – A01 – ’n Net Meisje — Schetsboek

Lees verder »

‘T Gaat Wel

'T Gaat Wel

‘T Gaat Wel Strips van:

Tekenaar: Straaten Peter van
Scenarist: Straaten Peter van
Uitgeverij: Van Gennep

’t Gaat Wel – 01 – ’t Gaat Wel

Lees verder »

’t Is Naar De Bliksem

't Is Naar De Bliksem

’t Is Naar De Bliksem Strips van:

Tekenaar: Thuin David De
Scenarist: Cauvin Raoul
Uitgever : Dupuis

We houden de tel niet bij, maar het is blijkbaar al tien jaar geleden — met De Paparazzi — dat Raoul Cauvin nog eens een nieuwe reeks lanceerde. Met ’t Is naar de Bliksem waagt Cauvin zich aan een nieuw avontuur. In deze nieuwe reeks wil een jonge boer zonder biotechnologische hulpmiddelen een fokprogramma voor koeien starten. Daarvoor heeft hij eerst een dekstier nodig. Het beest dat hij zich in de maag laat splitsen, houdt echter niet van het bevruchten van koebeesten. Na een blikseminslag, waardoor het dier kan converseren, blijkt het om een transseksuele stier te gaan die liever als een koe door het leven zou gaan.

Dit eerste deel bevat bitter weinig actie en is eerder te catalogeren als een welhaast existentiële, psychologische praatstrip hoewel de teksten heus niet lang(dradig) zijn. Dit anders dan voor Cauvin andere verhaal — hoewel hij zijn vaste vertelstructuren in stand houdt (hij melkt zichzelf wel uit) — van een volledige albumlengte wordt op eenvoudige, haast expressieloze wijze getekend door David De Thuin (De Zorilla’s onder het pseudoniem Deth) die met het kortere werk al langer de pagina’s van Spirou animeert. En ofwel houdt de copywriter van Dupuis ons voor het lapje, maar de bedoeling is om elk album door een andere tekenaar te laten tekenen. Nochtans tekent De Thuin ook voor deel 2 present.

Aanvankelijk meenden we dat dit om een zoveelste gagstrip zou gaan. De verrassing die het doorlopende verhaal bood, was dan ook groot en viel zeker mee. Hoe zal Cauvin het tweede deel aanpakken, is de resterende vraag. Hinkelt hij verder op hetzelfde elan of blijven de besognes van de “stierkoe” een one trick pony?

’t Is Naar De Bliksem – 01 – De Klaagzang Van De Stierkoe

Lees verder »

’t Roelantslied

't Roelantslied

’t Roelantslied Strips van:

Tekenaar: Palacios Antonio
Scenarist: Palacios Antonio, Schröder Allard
Uitgever : Oberon

Losstaande Albums Van Antonio Hernandez Palacios – 01 – ’t Roelantslied

Lees verder »

’t Schildertje

't Schildertje

’t Schildertje Strips van:

Tekenaar: Berberian Charles, Dupuy Philippe
Scenarist: Berberian Charles, Dupuy Philippe
Uitgeverij: Paul Rijperman

’t Schildertje – 01 – Het Kleine Schildertje

Lees verder »

100 Bullets

100 Bullets

100 Bullets Strips van:

Tekenaar: Risso Eduardo
Scenarist: Azzarello Brian
Uitgever : DC Comics, Vertigo

100 Bullets is een stripreeks, getekend door Eduardo Risso en geschreven door Brian Azzarello. Het wordt uitgegeven door DC Comics, in de DC/Vertigo-lijn

Zowel de manier van schrijven als de manier van tekenen in 100 Bullets zijn voorbeelden van afstammelingen van de film noir en pulp – genres. Ze tonen moreel dubbelzinnige verhaallijnen met donker realisme

Volgens de stijl is de stripreeks beïnvloed door zulke films als Pulp Fiction en Reservoir Dogs van Quentin Tarantino, The Usual Suspects van Bryan Singer, Lock, Stock and Two Smoking Barrels van Guy Ritchie en Hard Eight van Paul Thomas Anderson. Verder werd de stripreeks beïnvloed door auteurs als Elmore Leonard, Eddie Bunker, Dashiell Hammett en Raymond Chandler.

De serie won in 2002 de Harvey Awards voor Beste Schrijver, Beste Artiest en Beste Vervolgende Serie. In 2003 won ze de Harvey Award voor Beste Artiest en in 2004 de Eisner Award voor Beste Vervolgende Serie.

————————————————-

————————————————-

100 Bullets Albums

100 Bullets – 01 – Boek 1
100 Bullets – 02 – Boek 2
100 Bullets – 03 – Boek 3
100 Bullets – 04 – Boek 4
100 Bullets – 05 – Boek 5
100 Bullets – 06 – Boek 6
100 Bullets – 07 – Boek 7
100 Bullets – 08 – Boek 8
100 Bullets – 09 – Boek 9
100 Bullets – 10 – Boek 10
100 Bullets – 11 – Boek 11
100 Bullets – 12 – Boek 12
100 Bullets – 13 – Boek 13
100 Bullets – 14 – Boek 14
100 Bullets – 15 – Boek 15
100 Bullets – 16 – Boek 16
100 Bullets – 18 – Boek 18

Lees verder »

101 Dalmatiners

101 Dalmatiners

101 Dalmatiners Strips van:

Tekenaar: Hubbard Al, Walt Disney Studio’s
Scenarist: Fallberg Carl, Smith Dodie
Uitgever : Oberon

101 Dalmatiners – 01 – 101 Dalmatiners

————————————————-

Stripverhalen

101 Dalmatiners

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de 101 Dalmatiners stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

101 Manieren Om Je Baas Om Zeep Te Helpen

101 Manieren Om Je Baas Om Zeep Te Helpen

101 Manieren Om Je Baas Om Zeep Te Helpen Strips van:

Tekenaar: Roumieu Graham
Scenarist: Roumieu Graham
Uitgever: Bzztôh

Losstaande Albums Van Graham Roumieu – 01 – 101 Manieren Om Je Baas Om Zeep Te Helpen

Lees verder »

1066

1066

1066 Strips van:

Tekenaar: Tenderini Emanuele
Scenarist: Weber Patrick
Uitgeverij: Lombard

Hastings, 14 oktober 1066. Twee legers staan tegenover elkaar in een veldslag die het verdere verloop van de geschiedenis van Europa zou bepalen. Aan de ene zijde bevindt zich Willem van Normandië, klaar om zich te wreken op de eedbreker Harold Godwinson, de earl van Wessex. Inzet is niets minder dan de troon van Engeland, volgens Willem aan hem en niemand anders beloofd, Harold meent echter dat de macht hem toekomt. Is hij niet als kersvers monarch gekozen door de raad van edelen? Een bittere strijdt ontbrandt en het vervolg staat in ons collectief geheugen gegrift. Willem wordt vanaf dat moment “de Veroveraar” genoemd.

Dat is een erg korte samenvatting van een bijna zeventig meter lang tapijt waarop ongeveer zeshonderd menselijke figuren en plusminus zevenhonderd dieren de beroemde Slag van Hastings tot leven brengen op het befaamde Tapijt van Bayeux. Omdat het tapijt ook nog een kleine tweeduizend Latijnse woorden bevat die de geborduurde afbeeldingen duidelijk moeten maken, wordt het ook wel eens het allereerste Europese stripverhaal genoemd.

Het is dan ook een wonder dat het zo lang geduurd heeft alvorens er een echte strip verscheen, integraal gewijd aan deze nogal onpraktische vloermat. Onze verwondering neemt nog meer toe wanneer we ons realiseren dat het tapijt zeer gedetailleerde afbeeldingen bevat van strijdende mensen, maar ook nog tal van onopgeloste mysteries bevat: Wie is de mysterieuze vrouwe Aelfgyfa? Waarom legt Harold de eed af op twee reliekschrijnen? Hoe is Harold nu precies om het leven gekomen?

Met dit in het achterhoofd beslisten de voor ons vrij onbekende Emanuele Tenderini en schrijver/scenarist Patrick Weber om dit middeleeuwse stripverhaal in een modern (wand)kleedje te stoppen. Het was hun bedoeling om expliciet naar het lange linnen te verwijzen. Zo wordt niet alleen het verhaal meerdere keren onderbroken door beelden van het echte tapijt, maar wordt ook de volgorde van het kunstzinnige carpet gerespecteerd. Het verhaal is dus een ietwat brave vertelling van de Slag van Hastings en we vinden het persoonlijk wat jammer dat Weber geen eigen of originele interpretaties geeft van de mysteries van de middeleeuwse mat… Aelgyfa komt slechts kort aan bod, maar misschien wou Weber louter focussen op de historische werkelijkheid en niet op het De Da Vinci Code-gehalte van het weefsel.

Tenderini zet het epische verhaal neer in een zwierige lijnvoering die bijwijlen doet denken aan de tekeningen van De Killer. De inkleuring is erg grauw en verder vallen ook de talrijke close-ups op van hoekige, doorgroefde, harde middeleeuwse koppen. Leven in de elfde eeuw was beslist geen pretje, maar erover lezen via deze boeiende, goed getekende strip… dat heeft ons zeker veel plezier gedaan!

1066 – 01 – Willem De Veroveraar

Lees verder »

12 September

12 September

12 September Strips van:

Tekenaar: Berjeaut Julien, Bilalovic Enes, Cagle Daryl, Couture Charlélie, Ferrier Jacques, Hyman Miles, Mattotti Lorenzo, Muñoz José, Plantureux Jean, Sacco Joe
Scenarist: Aram Sophia, Banks Russell, Cagle Daryl, Charyn Jerome, Cohen Roger, Couture Charlélie, Ferrier Jacques, Hees Jean-Luc, Hendricks Barbara, Hyman Miles, Plantureux Jean, Sacco Joe, Sampayo Carlos, Sintes Fabienne, Spiegelman Art
Uitgeverij: Casterman

12 September – 01 – Amerika Na De Fatale Dag

Lees verder »

14-18

14-18

14-18 Strips van:

Tekenaar: Roux Étienne le
Scenarist: Corberand Éric
Uitgever: Daedalus

Ondertussen heeft een mens al heel wat handen nodig om alle strippublicaties over de Eerste Wereldoorlog nog te kunnen tellen. En dan hebben we nog het (on)geluk dat lang niet alle reeksen naar het Nederlands vertaald worden.

Bij De Stripspeciaalzaak hebben we ons voorgenomen om ooit nog eens een uitgebreid overzicht te presenteren, want we realiseren ons dat het niet simpel meer is om alle kaf van het koren te scheiden.

Deze 14-18 mag je trouwens gerust bij het koren catalogiseren. De auteurs zijn er in geslaagd om toch weer een iets andere draai aan een uitgemolken onderwerp te geven. Rasverteller Eric Corbeyran weet nu eenmaal wel hoe hij losse draadjes tot een sfeervol striptapijt moet weven. Centraal staan hier acht jongemannen van de Franse boerenbuiten die onverwacht gehoor moeten geven aan de algemene mobilisatie van september 1914. Daarnaast volgen we aan het thuisfront ook de belevenissen van de eega’s van het groepje kanonnenvlees die in grote onzekerheid op nieuwtjes van hun mannen wachten. Die overvloed aan personages en (bij)namen doet je aanvankelijk wel enkele keren terugbladeren, maar eens alle karakterkoppen op je netvlies gebrand staan, zit er heel wat vaart in het verhaal. Door elk album te beginnen met een flashforward, waarbij een van de acht soldaten een beknopt forum krijgt, weet Corbeyran je direct bij je nekvel te grijpen.

Voor deze tiendelige reeks hebben enkele tekenaars een soort van virtuele studio opgezet zodat ze zich kunnen concentreren op datgene waarin ze zich onderscheiden: Étienne Le Roux bekommert zich vooral om de personages, Loïc Chevallier zorgt voor de decors vand eel 1 en Jérôme Brizard staat onder meer voor de inkleuring en voor de decors van deel 2 in. Hopelijk kunnen ze door deze werkwijze hun strakke planning onder controle houden. Er zouden namelijk vijf jaar lang twee nieuwe delen per jaar moeten verschijnen, wat toch een hele opgave is voor een dergelijk project. Dit houdt in dat de reeks netjes afgewerkt zal zijn tegen Wapenstilstandsdag van 2018, ook al zijn we er gerust in dat het verhaal sterk genoeg is om het niet alleen van het momentum van de herdenking te moeten hebben.

————————————————-

————————————————-

14-18 Albums

14-18 – 01 – De Kleine Soldaat (Augustus 1914)
14-18 – 02 – De Weg Naar De Hel (September 1914)
14-18 – 03 – Op Het Veld Van Eer (Januari 1915)
14-18 – 04 – Een Loopgracht Te Ver (April 1915)
14-18 – 05 – De Ebbenhouten Reus (Februari 1916)
14-18 – 06 – De Foto (Augustus 1916)
14-18 – 07 – De Rode Duivel (April 1917)
14-18 – 08 – De Drakengrot (Juni 1917)
14-18 – 09 – Op Aarde Zoals In De Hemel (Juli 1918)
14-18 – 10 – De Maan Als Erfgoed (November 1918)

Lees verder »

14-18 Missie Alaska

14-18 Missie Alaska

14-18 Missie Alaska Strips van:

Tekenaar: Brune Félix
Scenarist: Delbosco Michael, Duhand Daniel
Uitgever: Casterman

Frankrijk, november 1914. Kapitein Louis Moufflot overleeft als bijna enige een Duitse hinderlaag in de sneeuw. Door de legerleiding wordt hij als dood opgegeven. Zijn vrouw heeft het er uiteraard moeilijk mee, ook al is er een verleden met een andere officier. Ondertussen heeft Scotty Howard het in Alaska moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij runt een transporthandel met honden. Hij heeft een uitzonderlijk talent om met honden om te gaan. Noem ‘m gerust een hondenfluisteraar. Maar met mensen wil het minder vlotten. Onder de migranten maakte hij veel vijanden. De Fransen in de streek trekken intussen naar het front. Het pad van deze twee heren zal elkaar kruisen nadat de taaie, maar zwaargewonde Moufflot uit een Duitse kliniek ontsnapt. Die miraculeuze terugkeer kan natuurlijk niet voor de Franse legerleiding. De troepen zouden denken dat men zomaar gewonden achterlaat. Daar is de plichtsbewuste, maar ook koppige kapitein zich zelf ter dege van bewust. Een geheime missie in het buitenland brengt een oplossing. Moufflot moet sledehonden in Alaska halen om aan het front in de Vogezen te kunnen inzetten.

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten. En zo kennen we er wel meer met dieren in de hoofdrol die hun part hadden in de Eerste Wereldoorlog en er zelfs decoraties voor kregen. Honden, katten, duiven, paarden,… Maar het verhaal over de sledehonden was ons onbekend. Een beetje geduld echter, want pas in deel 2 wordt er werkelijk “mush, mush!” geschreeuwd. Intussen schotelen Michael Delbosco en Daniel Duhand ons een intrigerend verhaal voor waarin vooral een boel relaties op de spits worden gedreven. Het mag al eens botsen. Félix Brune brengt het… interessant in beeld. We proberen naar vergelijkingsmateriaal te zoeken, maar beter is het zijn eigen stijl naar waarde te schatten.

————————————————-

————————————————-

14-18 Missie Alaska Albums

14-18 Missie Alaska – 01 – Moufflot, Winter 1914
14-18 Missie Alaska – 02 – Melun, Lente 1915

Lees verder »

1984

1984

1984 Strips van:

Tekenaar: Hanssen Wim, Schreurs Eric
Scenarist: Hanssen Wim, Schreurs Eric
Uitgever : Xtra

————————————————-